In English Svenska
Musik vid Mälaren
Hem   Sitemap   Kontakt  
   
 
 
Musik vid Mälaren 2010
Frédéric François Chopin Program
Under Musik vid Mälaren hittar du de klassiska pärlorna. Vi har ett syfte - att göra den klassiska musiken tillgänglig för en bredare publik genom att bjuda på den vackraste musiken av några av musikhistoriens största kompositörer. För tvåhundra år sedan föddes Chopin, älskad av många med med sin odödliga musik. Det kommer vi att fira. Detsamma gäller Schumann. Även han är 200-års jubilar.
Ett populärt inslag under Musik vid Mälaren har alltid varit operagalakvällen. Nu kommer den fjärde i raden då vi gör vår egen tappning av tre tenorer och även hedrar Jussi Björling, som även han är jubilar i år. Något som skiljer årets festival från föregående år är att vi dessutom tar oss ut på större vatten. Med Tallink Siljas "Galaxy" tar vi med oss musiken till havs på en 24 timmars kryssning till Åbo och tillbaka. Vi kallar det Balkan Culture Cruise och är resultatet av ett spännande samarbete med Belgrad som utgångspunkt. Med på båten har vi bland annat Banja Luka Filharmonic Orchestra och inga mindre än Boban och Marko Markovic Orchestra. Dessutom en hemlig gäst känd från TV. 

 
Artister
Som vanligt kan vi ståta med internationella stjärnor. Förutom Banja Luka Filharmonic Orchestra och Boban och Marko Markovic Orchestra, har vi bland andra John Hudson från engelska nationaloperan, Marek Szlezer från Krakow och sicilianaren Giulio Pelligra (tenoren som gjorde sådan succé i Eskilstuna under förra årets festival). Vi får inte heller glömma världsberömda violinisten Jovan Kolundzija, numera bosatt i sin hemstad Belgrad. 


 
 
     
   
 
 
   
  © 2014 Musik vid Mälaren
Powered by: web2go